Flytten i februari gav en handfast insikt i nödvändigheten av att skala ner för att ha plats. Ett kvartal med principen ”två ut för en in” har gått helt utan kompromisser och inget som blivit utrensat har saknats. Istället har akvarellfärgerna använts. Kan inte påstå att jag målar. Skissar och kladdar. Men jag mår bra av det. Medan penseln far över pappret vandrar tankarna. Eftersom skala ner och bli mer klimatsmart hittills funkat bra så är det dags att ta nästa steg. Det blir maten. När vädret lockade till ökad utevistelse valde jag att veckohandla. Mestadels nyttigt men kanske inte så klimatsmart. Funderar om det är möjligt att äta gott enbart lagat av råvaror med alla produktionsled i Europa. Blir en mjukstart på mataffären med principen ”nio av tio från Europa”.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa