Att odla på balkonger kräver andra kunskaper än markodling har gett mig. Efter två tidigare säsonger börjar äntligen lärdomar ge lite bättre resultat. Nu slingrar en röd klätterros på balkongen mot öster. Den är verkligen vacker och har stark växtkraft. Men gullklematisen visar missnöje och kommer inte att överleva. Plantan som trädgårdsmästaren föreslog för att den var så lättodlad i kruka. Min bristande förmåga är därmed unik. Bara att gilla läget och i stället hoppas på att den vackra klätterrosen överlever vintern.

På den L-formade balkongen på andra sidan har en liten lila syren överlevt sin andra vinter och varit full av blommor tidigare. Årets pelargoner har gått in i sin vackraste tid. Men tomaterna smakade bättre i fjol. Samma sort så kanske är det väderleken som påverkat. Men det blir andra frön till nästa år. Övriga perenner har överlevt vintern men har i sommar inte varit lika vackra som den förra. Funderar om det är sommarvädret som pressat dem. Hoppas att de klarar sig till nästa vår.

Balkongodlandet går två steg fram och ett tillbaka. Varje bakslag utvärderas och sedan köper jag nya växter. Kanske blir nästa sommar mitt genombrott. Vill lyckas att matcha alla balkongväxter med den förmåga jag har.

Min bästa balkongfrukost har blommor, surrande bin och solen som stiger vid horisonten.

Pelargon i full blom.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa