Växlande molnighet säger dagens väderprognos. Växlande är rätt ord för beskriva denna vecka. Den började med att flera avsnitt i skrivandet föll på plats. Sedan tog vardagen en vändning med dubbla rapporter om andras otur. Livet både ger och tar. Vi vet inte när stölden av vår hälsa kommer att ske. Det gäller att njuta av vardagens små, och i bland stora, glädjeämnen medan vi kan.

Livets berg- och dalbana är växlande men vi får vad vi ger. Det kommer en bumerang på gott och ont. Alla gör misstag och dumheter. Det enda som skiljer oss åt är dimensionen de tar i vårt liv och hur de påverkar andra. Senaste årens dödliga våld från unga drabbar alla urskillningslöst. Offret, dem själva, närstående och hela samhället påverkas. Ett litet misstag kan gå obemärkt förbi hos andra men tatueras i det egna minnet. Livet kan präglas av andras åsikter och viljor istället för egna vägval. Men låt oss vara byggmästare i våra egna liv, mot egna mål med omtanke om andra. Livet är för kort för att springa dit andra vill med, eller utan, dödliga vapen i hand.

Berg- och dalbana.
Bild: Pixabay

Lämna ett svar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa