Media rapporterar om vinnare och förlorare under OS. Själv funderar jag vad en förlorare är. Knappast att kvala in till världens mest prestigefyllda tävling. Däremot finns bara förlorare i en väpnad konflikt oavsett vilken sida man tillhör. Alla gör stora förluster. Själv blev jag en vinnare denna vecka. Ja inte av pengar eller ära. Det har jag aldrig lyckats med i något sammanhang.

För att mixa ihop en umamikrydda krävdes torkad shiitake. Det finns säkert någonstans i stan. Men inte hos någon butik som jag har besökt. Så det blev ett Internetköp. Två dygn senare kom ett SMS med kod till en paketbox. Lilltassen följde med och väntade utanför. Klickade in koden och luckan öppnades. Högt uppe, mycket högt. Fingertopparna nådde upp men paketet var oåtkomligt. Då hörs en vänlig röst bakom ryggen. ”Vill du ha hjälp?”. En betydligt längre man lyfter ut paketet. Högsta vinsten en vanlig vardag! Promenerade hem leende med paket och hund. Tänk så mycket glädje en enkel vänlig handling kan ge.

Torkad shiitake.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa