I OS finns alltid de som misslyckas. De glömmer jag fort. Så finns de som lyckas långt över förväntan och bjuder på underhållning. Igår var det Norge som fick sin första medalj i dessa spel. I en gren som ingen norrman lyckats i på över 100 år. Tiokamp. Det var som han inte kunde tro det själv förrän resultattavlan lyste upp.

De senaste dagarna har vi som annars inte följer bordtennis tittat storögt. Truls, ett ovanligt namn och en sensationellt ovanligt bra spelare. Är det vår nya J-O Waldner? Det evigt gröna trädet som kineser aldrig glömmer trots att han slutade tävla för 20 år sedan. Truls har bara passerat förbi som någon rubrik för några år sedan. Sedan omärklig i min värld. Killen med den underliga racketen som nu bragdmässigt tagit sig till OS-final och vunnit silver. För visst är det en seger att ta medalj i den gren som det sägs att 224 länder tävlar i. Bara att gratulera och tacka för underhållningen.

Truls Möregårdh intervjuas efter silvermedaljen.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa