ID-chip till djur kan man få på en veterinärklinik. Om djur och ägare kommit från varandra så kan de återförenas om chippet finns i Jordbruksverkets ägarregister. Men återigen har en ägare missat att veterinärens journalanteckning inte gör chippet sökbart. Personen har inte registrerat sina uppgifter. En upphittad utmärglad hund med ID-chip är omhändertagen av djurvänner. Den har fått veterinärvård och ägaren efterlyses. Det är inte första gången det händer ett chippat sällskapsdjur. Det märkliga är att det sker. Med varje chip som sätts in borde en information om ägarregistrering medfölja. Men någonstans finns kliniker som verkar glömma det eller ägare som ignorerar informationen.

Om min lilla sällskapshund av någon anledning försvinner så hoppas jag upphittaren är en djurvän. En snabb kontakt med polis och kontroll av ID-chip. En registerkontroll, någon ringer och jag kommer! Men jag hoppas det aldrig händer. Han är så älskvärd, klok och följsam.

Jasper. En phalène född 2020.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa