Nyss var det midvinter och nu är midsommaren redan här. Tiden går så fort. Bakom oss är vinterns mörka dagar. Nu är det ljust den mesta tiden av dygnet. I kvarteret njuter vi av vackra träd och rabatter, grönska och midsommarblomster. Huden överger sin bleka ton när den blir solkysst och värmen sprider sig i kroppen. Lämplig värme på 20-25 grader. Inte som i Sydeuropa där termometern passerat 35-40 grader.

Statistik visar att vi redan har turister som söker sig till vårt lite svalare klimat. Samtidigt fortsätter nordeuropéer att söka värme och sol i syd. Kanske är det en kvarleva från åttiotalet då det var andra solvanor och ideal. Idag ser vi på klimat och hälsa med större kunskap. Nya tider, nya insikter och förändringens vindar blåser.

För varje år ökar min uppskattning av vardagens glädjeämnen här hemma. Det har ingenting med klimat- och hälsofrågor att göra. Jag har bara funnit att i det lilla finns så mycket som mina ögon ser nyvaket på. Just nu är det alla vackra blommor. Ute i naturen, i parker, rabatter, blomlådor och även på mina balkonger där jag njuter av kaffe. Sommaren här hemma är underbar.

Midsommartid så blommar det vackert i Drömparken.

Lämna ett svar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa