Varje generation har sina utmaningar. Men de upplever också framsteg. De äldre banar väg för de yngre. Men frågan är om den vägen leder rätt eller skapar problem. Framtiden för våra unga är i fokus. En stor del av befolkningen är född på 1900-talet. Jag är en av dem. Har vi stulit framtid av de yngre? Är vi alla skyldiga även om vissa roffat åt sig mer av resurserna än andra? Vi behöver stanna till, se oss omkring och fundera. Även en stöld av okunskap är fortfarande en stöld. Men frågan är om viljan finns till återbetalning, att bromsa in och bli klimatsmartare. Eller tror vi att lösningar som ännu inte finns ska fixa allt? Underbara sommardagar som denna vecka vill jag även att kommande generationer ska få uppleva.

En sommardag i Uppsala stadspark.

Lämna ett svar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa