Påsken är kanske den största kristna högtiden. Men de flesta jag känner har inte den religiösa betydelsen i fokus. Istället är det påskpynt, godis och någon dag extra ledighet. I år ska vi dessutom komma ihåg att ställa om till sommartid. Själv har jag inget sug efter påskgodis men en en bit Fazer nötchoklad är gott. På chokladen ser jag en rejäl prisökning. Det sägs att det beror på brist på kakao. Före jul kostade den 17-20 kronor och nu 22-25 kronor beroende på butik och rabatter. Jag har inga (trädgårds)rabatter men balkonger i tre väderstreck. Mina utemöbler är framme och vårlökarna strävar upp ur sina krukor. Bärbuskar och syren har knoppar som väntar på att brista i deras väg mot grönska. Våren tar synliga steg mot den efterlängtade sommaren. Glad påsk!

Godisägg i skål
Photo by Caio on Pexels.com

Lämna ett svar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa