Skidskytte, klassisk skidåkning, skate, alpint och olika sorters Vasalopp. De som älskar vintersport kan fylla denna vecka med sitt nöje. Frågan är ändå hur länge till. Snart är det bara i spåren som det är snö. Dessutom tär blida och regn hårt på underlaget så det plaskar och slaskar i skidspåren. Snösäsongen minskar oavsett om man ser det som ett naturligt fenomen eller en effekt av en global klimatförändring.

Odlingssäsongen på min balkong förlängs av detta väder. Sista veckan har trädgårdsbutiken fått min önskelista. Sedan återstår att se om jag klarar att få allt att utvecklas och överleva till nästa år. Men fram till beställningen levereras kan jag alltid tro på min förmåga. Sedan är det upp till bevis.

Elitidrottare i snösporter tränar och väntar på vinter. Fullt förvissade att om de är friska och skadefria blir säsongen bra, oavsett väder. Jag får väl som amatörodlare ha samma inställning inför sommaren. Det kommer att gå bra, åtminstone så länge växterna inte bevisar motsatsen.

Röd ros
Röd ros

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa