Det har varit en blåsig vecka. Längst uppe i norr slogs till och med rekord. 51,8 m/s är det nya svenska vindrekordet. Här nere har vindbyarna varit en tredjedel eller något mer. Med rätt kläder är det helt okej. Idag lyser solen och det blåser allt mindre för varje timme.

Blidan har tinat fram gräsmattor. Gång- och cykelvägar med prioriterad skötsel är torra. Men underhåll av busshållplatser utanför city verkar ha överlämnats till vädret. Snö, regn, vind, blida och trampande fötter formar underlaget. Denna vecka är det ojämna isvallar med lite nertinad sand inuti. Till och med pigga ungdomar glider omkring. I fredags halkade en byggjobbare. Både jag och hans kompisar fick beundra akrobatik då han försökte återfå balansen. Men han föll. Lyckligtvis reste han sig med enbart skadad stolthet.

Varma skor på is är som en smörklick i en het stekpanna. Så busshållplatsen kräver vaksamhet när man stiger ur. Men hittills har varken vindar eller is fått mig på fall. Men balansen is-testas dagligen.

Kvinna i blåst.
Photo by Nikolai Ulltang on Pexels.com

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa