Då var det dags igen för en IT-attack. Denna gång via ett hål hos en större IT-leverantör och hålet blev som en trasig tesil. Över 120 vitala samhällsaktörer är drabbade och ett antal företag. Ryska hackare anges som infiltratörer i IT-systemen.

Samtidigt framkommer att lösenord till sociala medier och en filmsajt varit ute i flera månader. Nu rekommenderas svenska folket att ändra lösenord så att de är unika på varje sajt.

Sedan kan man fundera på vad de verksamheter som ryssarna satt ur spel ska tänka på. Kanske är det inte optimalt att en stor leverantör har så många vitala verksamheter under sina vingar. Kanske är vi svenskar för naiva och okunniga även på högre befattningar. Det är nog inte bara medelsvensson som behöver tänka till för nya attacker är att vänta.

tesil
Photo by koko rahmadie on Pexels.com

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa