Minus femton och sol ena dagen, sedan snöstorm, för att åter bli kallare, med ett avslut på nollan. Allt fler oroas över moder Jords hälsostatus och ser denna väderkarusell som ett allvarligt tecken. Men det finns också personer som ser detta som naturliga svängningar utan koppling till någon klimatkris. Oavsett vilken åsikt som är vetenskapligt korrekt just denna vecka så har vi ett ansvar att förvalta de gemensamma resurserna. Det vi gör idag kommer att påverka morgondagen och kommande generationer. Men även det vi låter bli att göra har betydelse. Det är bevisat att vi människor påverkar vår framtid på gott och ont. Både som medansvariga i förvaltandet men också som medmänniskor. Vi kan alla vara den goda kraften i det lilla vi kan påverka. Varje litet steg räknas i kampen för framtiden.

Översnöad parkbänk.
Photo by Ömer Aydın on Pexels.com

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa