Pandemin går sakta mot att bli en säsongsinfluensa. Även sådana tar liv men de sätter inte länder i pausläge. I alla väpnade konflikter önskar vi inget annat än en paus och allra helst ett slut. Men det verkar omöjligt. När en krigsherre lugnar ner sig ökar en annan tempot i dödande och förstörelse. Ja det är en överväldigande majoritet av just herrar i dessa konflikter. Antingen har de redan makt eller så tar de sig den. De som anfaller är oftast inga försvarare av demokrati och alla människors lika värde. Det är inte virus heller. Enda skillnaden är att virus saknar manliga attribut men båda terroriserar världen.

Vi som sluppit både virus och väpnade konflikter har upplevt naturens krafter. Snö och kyla har inlett året. På många håll i landet blev det lite väl mycket av det ena eller det andra. Åter en påminnelse om hur lite vi kan styra moder Jord. Det finns ingen pausknapp för snöstormar, kyla eller andra väderfenomen. Vi kan bara vårda vår hemvist så tillvaron inte blir katastrofal inom en generation.

God fortsättning på 2024 önskar jag och Jasper.

Jasper

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa