Det finns så mycket som inte borde finnas. Igår var insamling för att bekämpa barncancer. Vi har följt anfallskriget mot Ukraina sedan den 24 februari. Gängkrigen fortsätter där de spränger och skjuter ihjäl varandra. Klimatkrisen fortsätter skapa död och förstörelse. Listan har inget slut. Det finns mer, mycket mer.

Varje måndag möter jag människor som krigar mot cancer och andra allvarliga sjukdomar. Vissa har stigit upp fyra på morgonen för en lång resa till specialister och specialistvård. Andra bor i närområdet. Någon får ett positivt besked, en annan lever i vänteläge och så finns personer som får det allra värsta beskedet.

Varje tisdag vaknar jag tacksam över att få ännu en dag. Rastar hunden, äter frukost och lyssnar på nyheterna. Det-allra-värsta-listan har inget slut. Att stänga av teven hjälper inte. Men varje dag kan alla välja att inte bidra till listan.

En person ser mot framtiden över ett munskydd.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa