I ett land sörjer många sin avlidna drottning. Makthavaren i ett annat land beordrar män i krigstjänst. Ett tredje land upplever ett större kvinnouppror mot landets regim och moralpoliser.

De lever med makthavare som det finns många åsikter om. En har folkets respekt även hos många som inte vill ha ett kungahus. Sedan har vi dessa män som använder hot och bestraffning för att få igenom sin vilja. Märkligt nog har dessa män också medlöpare. Man kan undra hur det kommer sig.

Kanske är någon rädd för att visa sin motvilja. Någon kanske blundar eftersom personen inte är drabbad just nu. Kanske finns någon som får personliga fördelar. Framförallt makt och pengar kan få vissa att kliva över alla humanitära gränser. Alla dessa stridstuppar som alltid vill ha mer, utan respekt för andras liv, gör mig utmattad.

En högljudd tupp tvingar alla höra hans budskap.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa