Många pratar om nättroll, näthat och kränkande kommentarer. Men sällan diskuteras hur vi bidrar till förskjutningen av vad som är acceptabla kommentarer.

Att vid ett fysiskt möte kalla en person gapig och korkad är inte tänkbart. Men det går att skriva till en person man bara sett i media. Det kan verka oskyldigt. Men varje sådan kommentar flyttar gränsen allt längre från vad som är okej.

Kanske mår den som skriver uselt i sitt eget liv. Men att kränka andra är ingen medicin. Istället för att ta steg mot ett bättre liv blir personen ett kryp på nätet, ett ryggradslöst djur. Ett kryp som går under skinnet på andra och sprider dynga. Det är inte okej!

På en bänk sitter en förtvivlad person.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa