Vädret svänger mellan svala nätter och varma dagar, ösregn och strålande sol. Någon säger sensommar, en annan säger höst. Oavsett namn är molnformationer och färger fantastiska. Igår kväll var molnen krulliga som utkastad fårull över trädtopparna. Molntussar i många nyanser av grått, orange och gult med en blekblå strimma himmel ovanför. Högt uppe blev himlen slät som en målarduk i grå nyanser.

Varje kväll ger himlen ett nytt skådespel. Vissa är färgsprakande och fascinerande. Andra döljer allt bakom ett regndis. Ibland finns en molnfri himmel eller ett tak av grå moln. Himlen är som livet. En blandning av underbara ögonblick, grå vardagar och utmaningar, glädje och lycka.

Himlen speglar också dem som lämnat oss. Vissa fick ett färgskimrande ögonblick. Någon en längre tid med livets alla nyanser. En annan dog på ålderns höst med sliten kropp och grått hår. Idag hör jag om ännu en massgrav i Ukraina. De som torterar och mördar oskyldiga hör hemma i nattens svartaste mörker även efter livets slut.

Vi tänder ljus för dem som lämnat oss.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa