Lycka handlar om vår förmåga att glädjas över det vi har istället för att fokusera på det vi saknar. Att glädjas över förmånen att få leva även en dag fylld av bekymmer. Att ha möjligheten att förlåta och bli förlåten. Att kunna fokusera på den lilla ljusglimten i ett stort kompakt mörker.

Gårdagen är borta och morgondagen okänd. Men vi har vaknat till ännu en dag. Vissa är hoppfulla över det preliminära valresultatet, andra missnöjda. Några tar valet utan större engagemang. Vi är alla olika. Valdagen gav oss en möjlighet att önska inriktning men ingen av oss får någonsin allt vi önskat. Politik är kompromisser i en demokrati. Vi kan ändå glädjas över att vi inte lever i en diktatur.

Ett val är gjort och valsedeln lämnas.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa