Queen Elisabeth II har under drygt 70 år sett 15 premiärministrar komma till makten. Världen, samväldet, landet och samhället har förändrats medan denna drottning varit orubblig. Detta även fast skandalpressen alltid funnit nyheter om familjemedlemmar. Ingen och inget har fått henne att publikt vackla ända till livets slut.

Det blir intressant att se hur britterna kommer att agera efter en tid. Kanske blir det en brytningstid för både det brittisk samväldet och britternas syn på sitt kungahus. Kanske inte. Så småningom kommer det att klarna om kungen vinner eller det blir schackmatt.

Schackspelets kronbärare.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa