Förändring kräver aktivitet mot ett mål, i alla fall förr. Nu sitter man still med skyltar när man vill förändra. Greta satt och dagens vuxna klimataktivister sitter. Ja de till och med använder klister för att få sitta på vägar riktigt länge. Sedan kan man fundera på vad som förändras medan de sitter ner.

Ambulanser som hindras kan hota en människas liv. För oavsett om man vet var de sitter kan en människa inte välja att bli akut sjuk på rätt plats. Kortaste vägen kan vara den som blockeras för ambulansen både på väg dit och till närmaste sjukhus. Det är en förändring, men inte en positiv sådan för den med vårdbehov. Att ambulansen kör en omväg är knappast heller klimatsmart.

Inte heller ändras argument och beslut hos dagens makthavare. Deras valkampanjer fortsätter enligt plan efter lite grymtande om aktivister. De stoppade bilisterna kan ha varit hela spektrat från klimatsmarta till förnekare. Funderar vilka i bilkön som stimuleras till förändring. Kanske borde alla som sitter med plakat istället gå och rösta. Eller bilda ett nytt parti om inga av dagens partiprogram duger. Det är en aktivitet mot ett mål. Men det förslaget är kanske gammeldags.

Människor med plakat NO NATURE NO FUTURE.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa