Ena minuten gläds vi åt bra resultat på EM. Nästa läser vi förskräckliga rapporter om situationen i och kring kärnkraftverket i Zaporizjzja Ukraina. Mediarapporteringen pendlar mellan glädje och förskräckelse.

Här hemma har vi ännu en dag med över trettio grader i skuggan. Precis den värme som många semesterfirare söker utomlands. Samtidigt diskuteras om klimatkatastrofen är oundviklig. Vardagen pendlar mellan sommarglädje och katastrofscenario.

Äter frukost medan blicken försöker betvinga morgondimman så att slottet och domkyrkan ska tränga igenom. Dimman lättar till sist och allt är som vanligt. Men livet är inte som vanligt. Att bara lojt titta på det som händer i Ukraina och med världen är inget alternativ. Det finns idrottare som tar medaljer mot alla odds. Nu gäller det att höja oddsen för Ukraina och Moder Jord och göra det omöjliga möjligt.

En kvinna mitt bland solrosor och flygande såpbubblor.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa