Ute lyser solen och det blir ännu en dag med högsommarvärme. Ändå ser vi slutet på barnens skollov och semestrarna. Men vissa har jobbat under sommaren och några har redan kommit åter. Nu börjar också familjerna förbereda höstens skolstart. Vi går mot vardagsliv igen samtidigt händer det mycket i vår omvärld och även vi påverkas.

Vi lever med effekterna av politiska beslut genom årtionden men även av aktuella världshändelser. 47 procent av Europa har problem med värme och torka. Hundratalet städer i Frankrike saknar vatten i kranarna. Svåra bränder härjar i hettan. I Ukraina är situationen så fruktansvärd att jag saknar ord för att beskriva allt som sker.

Funderar över det liv jag lever. Glädjen över att få vakna frisk med en kropp som fungerar och barn i samma situation. Vilken gåva. Samtidigt är jag så totalt maktlös att påverka det som händer runt om i Europa. Vad jag än gör blir det en droppe i ett oändligt hav av utmaningar. Men att ge upp är inget alternativ. Måste tänka att vi är många som gör det lilla vi kan. Tillsammans kan vi klara även detta. Vi måste klara det!

Torr, sprucken mark med växter som kämpar för sin överlevnad.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa