Svensk sommar är inte lagom, verkligen inte. Antingen regnar det för lite för att grundvattnet och alla grödor ska få tillräckligt. Eller så regnar det alldeles för mycket. Skyfall som ger översvämningar på gator och i källare. Vi behöver ett sommarregn som svalkar och ger lagom väta. Men den sortens väder verkar bara vara barndomsminnen. Eller så har minnet blivit ovanligt kort för allt som är lagom.

Just nu öser regnet ned och skurar balkongerna i tre väderstreck. Horisonten med trädtoppar, domkyrka och slott är gråtonade av regnridån. Pollen och damm kastas mot marken. Jag hoppas att inga balkongväxter drunknar i natt. De står tätt mot väggarna så kanske räcker det. Annars blir det livräddande insatser imorgon.

Lämplig aktivitet ikväll verkar vara tevesoffan. Uteliv lockar inte men kanske rasta hunden senare. Men då måste det bli bättre väder annars tittar han bara ut och vänder om i entrédörren. Vi har bra regnkläder båda två men man måste inte använda dem.

Domkyrkan och slottet bakom en ridå av regn.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa