Så kom bumerangen tillbaka efter mer än tjugo år. Vi kan ännu en gång konstatera att livsgärningar kommer i retur, förr eller senare. Men de kommer. Det går inte att gömma sig för på något sätt får vi tillbaka.

En av männen som planerade terrorattackerna den 11 september 2001 har hållit sig gömd i alla år. Han har fortsatt hetsa till nya dåd från sina gömställen. Men nu har två väl riktade missiler tagit hans liv. Han blev det enda offret. Det långvariga spridandet av ondska gav död i retur.

I kväll tänder jag ett ljus för alla offer för medvetet onda gärningar. Mina tankar går till Ukraina, de som drabbats av dödligt våld i nära relation och alla andra offer för ondska. Mitt ljus brinner för dem alla.

Ett stearinljus brinner i en mässingsljusstake.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa