Gå, hoppa och spring, släng iväg olika ting. Förskola och VM i friidrott har mycket gemensamt. Kanske startade någons elitkarriär redan där. Vi andra har vuxit upp till en vardag utan medaljer i sikte. Men framför teven ser vi vinnare i både VM och damernas fotbolls EM. Vi skrattar och gläds åt alla bra resultat.

Sedan kommer tevenyheterna. Kriget i Ukraina, klimatkris, matkris, gängvåldet och allt annat elände. Till och med sommarvärmen är en krisfaktor. Ingen kan ensam lösa alla kriser. Men de allra flesta gör sitt bästa i varje situation utgående från de förutsättningar personen har just då. Allt blir inte optimalt varje gång. Det kan vara svag ekonomi, bristande kunskap eller andra hinder. Men det är få som medvetet gör dumheter eller är illvilliga.

Men idag känner vi namnet på en makthavare som medvetet sprider död och lämnar ruiner i sina spår. Det är inte första gången. Han har härjat flera gånger tidigare. Denna gång har han anfallit Ukraina. Jag kan ta en mental paus i sportens värld. Det kan inte de som drabbats. De betalar det allra högsta priset i kampen för sin frihet.

En kista med Ukrainas flagga och en ros.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa