Lyssnar på nyheterna under min frukost. Sydeuropeisk extremvärme med bränder och torka, gängvåldet som aldrig tar paus, inflationen som gör de fattigaste ännu mer utsatta. Det är så fruktansvärt tragiskt. Så hör jag att drygt 300 militära mål och omkring 17 000 civila mål har attackerats i Ukraina. Siffrorna är ofattbara. Den enorma obalansen kan inte bero på misstag, uselt materiel eller dåligt utbildade militärer. Anfallaren måste sikta mot civila mål. Det är ren terrorism.

Livet är en mix av goda och onda dagar som fördelas utan rättvisa. Jag är så oerhört tacksam för det liv jag lever. Mina tankar går till alla som är på fel plats i livets lotteri. De som svälter, är drabbade av naturkatastrofer, utsatta för väpnade konflikter eller terrorhandlingar. Det går att acceptera naturfenomen. Men jag kommer aldrig att acceptera onda handlingar. Den vi är definieras av våra handlingar och livet är som en bumerang. Det vi ger får vi åter, förr eller senare. Just nu önskar jag en bumerang i retur till makthavaren bakom terrorn i Ukraina.

En banderoll med texten WE STAND WITH UKRAINE! och två knutna nävar.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa