Ekonomisk kris, flygskam och pilotstrejk med allt fler inställda resor. Piloterna är just nu makthavare över SAS kassaflöde och många semesterplaner. Strandsatta resenärer utomlands och de som aldrig kom iväg öser inga lovord. Tvärt om. De kritiska rösterna översvämmar all media. Men det går att hitta personer som tycker att piloterna gör rätt. Om de positiva har en koppling till de strejkande, är kunder eller står helt utanför kaoset framgår oftast inte.

Men nu höjer andra anställda inom SAS sina röster i media. De är tydliga med sina roller inom företaget och kritiken är skarp. ”Det är anmärkningsvärt att en personalgrupp sätter sina egna men också andras jobb på spel”, citerar en tidning. De kritiska har förlorat många arbetskamrater under pandemin. Deras villkor har också påverkats av den internationella konkurrensen. Resultatet av förhandlingar med SAS ledning har inte gett glädjetjut. Tvärt om. Men deras största oro idag är att piloterna flyger SAS mot konkurs istället för att flyga bolagets kunder.

En ensam kvinna tittar ut på parkerade flygplan.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa