Under en längre period har termometern i skuggan visat över 25 grader. Några dagar med 32,6 som mest. Utlovat regn har passerat vid sidan om mitt område. Men nu på morgonen kom det. Inte ett mjukt strilande regn utan det öste ner. Luften blev en stund renad från pollen och damm. Träd och buskar fick blanka blad och en rotblöta. Jordgubbar och blommor böjdes mot marken men lyckades resa sig efteråt.

Vädret är intensivt med tvära kast. Det svenska lagom-är-bäst finns inte utan det allt-nu-genast som gäller. Vår tillvaro är under stark press. Konsumtionen av jordens resurser är extrem och mänskligheten verkar vara omättlig. Den som har mycket vill ofta ha mer medan fattiga saknar det mesta. Alla vi andra lever våra liv i utrymmet mellan fattiga och rika. Några av oss bromsar, andra inte. Vissa ser naturliga svängningar, andra ser katastrofen komma, några litar på teknik och vetenskap. Jag funderar om Moder Jord försöker säga något till oss som lever på henne.

Ett paraply skyddar när regnet öser ner.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa