I Ukraina fortsätter anfallen mot oskyldiga människor, infrastruktur och civila byggnader. Daghem, skolor, bostäder, köpcentra och sjukhus attackeras. Den part som har makt över ett stridsområde härskar idag över grushögar och ruiner. Personen som beordrade anfall förutspådde ett enkelt övertagande av hela Ukraina. Han har totalt misslyckats och den demokratiska världen har fördömt anfallet. Det omvärlden sett är en makthavare med barbarisk mentalitet och en maktfullkomlighet där egot är i fokus. Men i spegeln ser han det inte.

Här har vi nyss firat midsommar och en stund kunnat förtränga det som sker i världen. Utan radio- och tv-nyheter med världens alla väpnade konflikter och svältkatastrofer. Vår livsstils inverkan på klimatet är bortglömd. Denna vecka fortsätter vi att njuta av sol och bad medan termometern stiger mot rekordnivåer. De komplicerade frågorna finns kvar även regniga dagar då vi har mer energi.

Fyra personer springer ut i vattnet och lämnar fotspår i sanden.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa