Medierna har just nu mycket fokus på tre områden. Kriget i Ukraina den efterföljande NATO-ansökan och den ekonomiska smällen. Det sista sammanfattar stigande räntor, högre elpriser, dyrare mat och drivmedel här hemma. Extra tuff är tillvaron för alla med hem i Ukraina och flyktingar undan kriget. Men även personer som saknar ekonomiska marginaler för alla kostnadsökningar har det svårt.

Pengar strömmar fortfarande in till humanitära insatser i Ukraina. Men när den ekonomiska smällen skapar underskott i ekonomin är andras pengar ingen lösning. Personen måste få utgifterna att matcha de egna inkomsterna. Det är ofta en riktigt stor utmaning för de drabbade.

En äldre persons erfarenhet var att ”givarens hand blir aldrig tom”. Allt du ger får du åter på ett eller annat sätt. Det är bra för alla kan ge av sin tid och vara medmänniska. Det är nog så viktigt i dessa tider.

Hand i hand.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa