Jag har en hund. Inte en som kallas coronahund men ändå bara drygt två år gammal. Skillnaden är att min var planerad sedan länge. Under väntetiden kom pandemin. Den extra tiden hemmavid sägs ha ökat efterfrågan på hundar. Därav namnet coronahundar. Nu är vardagen åter och efterfrågan på hundpensionat inför sommaren rapporterar media som ovanligt hög. Både nya och gamla ägare har aktiviteter där husdjur inte kvalar in. Själv skulle jag önska att det fanns möjlighet att ta med min lilla hund på tåg i 1:a klass. En mindre sektion borde avdelas så även vi hundägare kan njuta av serverad frukost i lugn och ro. Men idag hänvisas vi till andra klass och kö i restaurangvagnen för frukost. Och dit får hund inte medfölja. Återstår egen medhavd frukost. Känns inte okej. Är knappast ensam om att vilja ta med min familjemedlem och resa klimatsmart.

Jasper, en phalène som gillar att vara på äventyr med matte.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa