Pandemin tvärbromsade resandet och många pass blev utgångna. När världen blev öppnare i våras kom efterfrågan på pass. Polisen har kämpat för att hinna med det uppdämda behovet men väntetiderna har varit extrema. Vi ser passet som en självklar rättighet som ger oss frihet att resa utrikes. En frihet som inte får hindras av väntetider.

I krigets Ukraina utlovas extra korta handläggningstider för pass. Ja förutsatt att du är en ukrainare som vill ha ett ryskt pass. Det passet signalerar att man överser med anfallarnas grymheter, ockupationen av ukrainska områden och de inskränkningar i frihet som kriget skapat.

Ett flygplan ovanför trädtopparna reser med nosen mot solen.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa