Kriget i Ukraina och NATO-diskussioner blandas med Eurovision och SM-final i hockey. Vi kastas mellan förtvivlan och glädje. Soliga, varma, vindstilla dagar blandas med molniga, svala och blåsiga. Livet är verkligen svartvitt. Men mörkret får oss att uppskatta ljuset ännu mer. Det ger oss perspektiv på vår tillvaro. Vi lever i fred och frihet där vissa dagar är sämre och andra bättre. Våra makthavare tar beslut vi ogillar. Vi ser hål i välfärdsnätet som individer ramlar igenom. Ja det finns mycket som kan bli bättre. Ändå är våra sämre dagar fantastiska i jämförelse med situationen i Ukraina. Vi är priviligierade jämfört med människor på många platser i världen. Jag är tacksam över min svartvita tillvaro mitt i försommarens skira grönska.

En kaffekopp ute på ett bord mitt i försommarens grönska.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa