Vissa gillar Eurovision, andra inte. I år är det ändå lite speciellt så kanske fler tittar. Jag blir en av dem. Ukrainas bidrag sägs i början ha handlat om en mamma, en alldeles vanlig mor. Efter invasionen har den transformerats till mor Ukraina, alla Ukrainas mödrar. Musiken sägs ge kraft till folket i kampen för sina liv och sitt land. Frågan är om bidraget får röster för sin musikaliska kvalitet, som stöd för landets kamp eller en kombination. Mitt hjärta och min hjärna går i takt till stöd för Ukraina i kriget. I kväll ska jag se om samma gäller i Eurovision.

En blågul handflata med karta över Ukraina och orden ”Pray for Ukraine!”.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa