”Spärra av detta industriområde så att flugorna inte kan flyga ut.” En översättning av ett uttalande från Putin i en officiell video från Kreml. Han pratar om det omringade stålverket Azovstal i Mariupol. I tunnlar och skyddsrum under det sönderbombade stålverket rapporteras många hundra, kanske tusen, civila sökt skydd. De är där tillsammans med ett stort antal ukrainska soldater varav många rapporteras vara sårade. Funderar hur Putins uttalande ska tolkas.

”Vårat arbete har än så länge skissat fram en skräckhistoria av medvetna övergrepp mot civila”. Det skriver Michelle Bachelet i ett pressmeddelande. Hon är chef för FN:s kommission för mänskliga rättigheter. Hennes ord kan bara tolkas på ett sätt.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa