Nyheterna ger inga andra glädjeämnen än vädret. Vi har fått en snabb omställning från sval väderlek till sommarkänsla. I alla fall i min del av landet. Mindre varmt längre norrut men väderkartan är full av solar.

För att orka med utmaningar är det viktigt med återhämtning. Mental vila och positiva händelser är inte alla förunnat därför är omtanke viktig. En liten insats kan vara värd mycket för en utmattad person. Ett leende, en öppnad dörr och vänliga ord kostar inget. Bjuda på fika eller följa med på en promenad är kanske en annan möjlighet. Det handlar inte om pengar. Vi behöver visa varandra godhet i dessa onda tider.

En intensiv väpnad konflikt pågår i vårt närområde. Det är lika vidriga händelser som vi hört Boko Haram, al Shabab, talibaner, al Qaida och IS leverera. Lika mycket död, lidande och svält för befolkningen. Ännu en gång tvingas vi inse att människor klarar att begå dessa brott rent fysiskt. Men långt ifrån alla har ett stabilt psyke varken före eller efter. Sprit, droger, rädsla och ångest är följeslagare till många. I krig finns bara förlorare i konfliktområdet oavsett sida. Givetvis sitter den som gett anfallsorder i trygghet bakom sitt skrivbord långt från händelsernas centrum. Det anfallna folket har ledaren kvar i konfliktområdet. Det säger allt.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa