Meteorologisk vår har vi redan fått. Så just nu lever vi med bakslag. Aprilsnö kom och tinade men inatt snöade det igen. Ute är det nollväder med snöslask. På balkongen hukar den nyvakna växtligheten i gråvädret. Det finns ingen spricka i molntäcket. Ser nyheter och väder på TV. I återtagna områden är krigets vidrigheter ofattbara. Oskyldiga civila dödade, överlevande med minnen ingen vill ha, hela städer i ruiner. Samtidigt visar väderprognosen att dem som söker sol och värme i Sydeuropa behöver en varm tröja mer än badkläder. Här hemma behöver de som flytt kriget omtanke, stöd, varma kläder och hygienartiklar. Barn behöver få leksaker, kritor och papper, mjukisdjur att krama. Kanske får de måla ägg och påskpynta. Vädret är en bisak i deras tillvaro. Snön kommer att försvinna men krigets fasor finns kvar och förföljer alla som flytt.

Påskpynt med tupp, höna och kycklingar samt ett par höns som vinglat omkull och lutar mot en kruka.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa