Det har varit snövindar ett dygn. Vaknar till ett tunt snötäcke, fortsatt blåst men sol. Tillvaron lyser upp när solen reflekteras mot den fortfarande rena vita snön. Aprilsnö har kort livstid. Vid lunch brukar den vara blöt och sakta försvinna. Men det gäller att glädjas över ljuset i dessa mörka tider. Denna vecka har vi lärt oss ett nytt namn på omänsklig terror. Butja, en stad där de överlevande står i en kolsvart verklighet så grym att den är svår att förstå. Tittar ut mot den trygga snöklädda skogsdungen. Känner en total maktlöshet över livets orättvisor där jag dragit en vinstlott. Butja fick allt som ingen borde vilja ge någon.

Morgonvy med en skogsdunge och ett hustak som är pudrade av ett tunt snötäcke.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa