Sjuka, skadade och dem som vårdar dem utgör inget hot mot någon. Trots det meddelar WHO att det är säkerställt att 43 vårdanläggningar i Ukraina attackerats. Den som beordrar dessa urskillningslösa attacker begår krigsbrott. Tidigare krig visar att förr eller senare hittar rättvisan dem. Exempelvis fastställdes 2017 fängelsedomar mot sex bosnien-kroatiska militärer och poliser för brott begångna under kriget i Bosnien-Hercegovina, under första hälften av 90-talet. En bosnienserbisk befälhavare dömdes strax innan till livstids fängelse. Bland annat för folkmord i Srebrenica sommaren 1995 då omkring 7 000 bosnienmuslimska pojkar och män dödades. Den som tror att illdåd faller i glömska, den befälhavaren har fel. Internationella brottmålsdomstolen, ICC, i Haag har redan startat en utredning om det har begåtts krigsbrott i Ukrayina. Nu finns 43 säkerställda attacker att beakta. En siffra som betyder död, skadade, lidande och förstörelse. Fruktansvärda dåd som drabbar oskyldiga.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa