Krigsherren är ensam men han tycks inte uppleva ensamhet. Distansering till de flesta människor och till fakta är hans vardag och självvalt. Det han påstår är sanning ser andra som en förvrängning av nutid och historiska skeenden. Fördömanden och allt större exkludering har hittills inte minskat det aggressiva angreppet på Ukraina. Enda effekten är att krigsherren hotar alla medier som framför annan fakta än den han själv förmedlar till sitt folk. Kriget är ett angrepp som drabbar även det egna folket hårt. Deras livsvillkor raseras i samma takt som omvärlden fördömer det som sker i Ukraina. Båda folken och demokratiska livsvillkor attackeras. Vi kan bistå med humanitära insatser till Ukraina, visa vår avsky för det som sker och fortsätta stödja kravet ”Stoppa kriget nu!”.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa