Det inlägg, som jag tänkte skulle vara avslut, skrevs i början av februari. Det handlade om att vi påbörjat vägen mot frihet från alla restriktioner som pandemin skapat. Det globala samarbetet hade grundlagt segern. Restriktioner som tidigare varit helt otänkbara i en demokrati skulle nu fasas ut. Befrielsen från coronadiktaturen var nära.

Med jämfört med nuläget i Ukraina har våra sämsta dagar varit bra. Anfallskriget mot Ukraina är något helt annat än det utmattande kriget mot viruset. De angrips med militära vapen för att kuvas. Den självständiga demokrati de börjat bygga passar inte in i en diktators plan. Denne diktator har titeln president men är en envåldshärskare. En person som vill utvidga sitt välde och som inte skyr några medel.

När vi ser slutet på det akuta kriget mot Covid-19 så drabbas Ukrayina av ett nytt krig. Vi är många som upplever maktlöshet inför det som händer. Våra pengar och delaktighet i hjälpsändningar känns otillräckligt. Låt oss tillsammans kämpa för fred och demokrati med alla icke-vålds-metoder vi kan.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa