Att leva ensam är inte detsamma som ensamhet. Det går utmärkt att vara enbo och ha ett rikt socialt liv. Likaså kan man uppleva ensamhet även i relationer. Pandemin har däremot tvingat fram en ofrivillig ensamhet genom sociala restriktioner. På det viset har gränsen mellan ensam och ensamhet suddats ut. Nu har ett grannland beslutat att ta bort sina restriktioner och det sociala livet får återgå fullt ut. Men precis som innan pandemin finns det personer som bor ensamma och upplever ensamhet. För dem har borttagna restriktioner ingen betydelse. De saknar nära relationer i sin vardag.

Ensamhet
Leva ensam
utan ensamhet
känna sig ensam
i tvåsamhet
leva goda livet
en utmaning
i ensamhet.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa