Debatten är het om politikernas åtgärder kopplade till pandemin. Allt fler anser att den största utmaningen är arbetsvillkor och resursbrist inom vård och omsorg. Fler restriktioner löser inte grundproblemet. I en internationell jämförelse blir de slutsatserna svåra att ifrågasätta. Men politikerna ökar restriktionerna och tiger ihjäl grundproblemen. I alla fall de flesta. Men frågan är vilka politiker som kommer att jobba med lösningar. Mundiarré är vanligare än åtgärder. Dagens situation har successivt byggts upp sedan 1970-talet med en lång kavalkad av politiska makthavare i olika färger. Femtio år. Inte undra på att det finns ett politikerförakt.

Makthavare
Än slank den hit
än slank den dit
covidsmittan i
svensk politik
har de följt sina
egna restriktioner
kan man undra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster.  Veta mer