Debatten är het om politikernas åtgärder kopplade till pandemin. Flera påtalar att pandemin får skulden för ett systemfel. Sjukvårdens tuffa arbetsvillkor, brist på sängplatser och vårdpersonal är fakta. Likaså att allt fler administrerar konsekvenserna. Men politikerna tiger ihjäl grundproblemen. I alla fall de flesta. Men frågan är vilka politiker som kommer att jobba med lösningar. Mundiarré är vanligare än åtgärder. Dagens situation har successivt byggts upp sedan 1970-talet med en lång kavalkad av politiska makthavare i olika färger. Femtio år. Inte undra på att det finns ett politikerförakt.

Makthavare
Än slank den hit
än slank den dit
covidsmittan i
svensk politik
har de följt sina
egna restriktioner
kan man undra.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa