Makthavare förutsätter att volymen coronasjuka ska komma att överbelasta intensivvården. Men idag har de flesta mycket svårt sjuka helt andra diagnoser. Arbetsbördan inom sjukvården har dessutom varit övermäktig långt innan Covid-19. Så att koppla dagens utmaningarna till pandemin är inte juste. Även om coronasmittan galopperar så krävs mycket för att övertrumfa summan av alla andra diagnoser på intensiven. Dessutom så är det grundläggande problemet vårdens organisation, arbetsvillkor, brist på vårdplatser och medicinsk personal. Det botas inte med restriktioner i en coronadiktatur.

Dimridå
Makthavare döljer
vårdens utmaningar
bakom dimridåer
många fagra ord
är bara ordbajs
pruttar av skit
kväver förslag
med lösningar.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa