Media larmar att smittan ökar men vad betyder det egentligen. För exakt ett år sedan fanns här 158 som vårdades på sjukhus för Covid-19 och i år är det 28 personer. Förra året vårdades 17 inom intensivvård och nu är det en person. Smittan ökar men konsekvenserna för sjukvården är annorlunda. I alla fall just nu i min del av Sverige. Hur nästa vecka ser ut vet ingen. Kanske närmar vi oss flockimmunitet. Om tillräckligt många vaccinerats, har varit sjuka eller mött smittan utan att bli sjuka kommer vi ur pandemin. Denna vecka lever hoppet.

Omväxling
Soliga dagar
kyliga snöbyar
blida i dimma
det nya årets
väder växlar
varje dag föds
i ny skepnad.Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa