Så är Covidbevis i fokus igen. Idag kan en person med beviset göra mer än en som saknar det. Makthavarna säger att ovaccinerade bör för sin egen och andras säkerhet begränsa sina sociala kontakter. De som av medicinska skäl inte kan vaccinera sig är försiktiga. Antivaxxare protesterar och vissa testar att förfalska intyg. Men det finns vaccinerade som fortfarande inte har fått ett Covidbevis. En grupp är de som tagit sina sprutor utanför EU/EES. En annan är personer som inte fått sina svenska doser registrerade med ett svenskt person- eller samordningsnummer. Efter sex månader finns ingen lösning klar. Självklart är dessa personer irriterade. De har gjort allt rätt enligt makthavarnas direktiv men det duger ändå inte. Drabbade utlandssvenskar och utbytesstuderande klagar på all obegriplig byråkrati.

IT attack
Spårade
förföljda
synliga som
svarta flugor
på vita ark
hackare
smyger in
i bakdörr
flugorna
flyger ut.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa