Så ökar smittan igen. Den har sakta börjat stiga från platån vi varit på. Fortfarande är situationen bättre här än i våra grannländer. Men frågan är om vi kommer att få ännu en våg. Eller kan det vara så att vi har en bättre grundimmunitet än länder som haft hårdare restriktioner. Ingen vet så det är bara att vänta och se vad som händer. Under första vågen kom svår kritik för det höga dödstalet. Även om de registrerade dött med en Covid-19 diagnos dog inte alla av sjukdomen. Vad som är en överdödlighet helt beroende på smittan har ingen gett oss facit på. Denna vecka påstår en norrman att Sveriges direkta coronadödstal är betydligt lägre än statistiken visar. Sanningen kanske vi aldrig får veta. Det enda viktiga är att vi slipper ytterligare en våg och får lämna pandemin. Men när den tiden kommer vet ingen.

Juletid
Utmattning
råder i juletid
en blandning
av tradition
matlagning
pyntande
handlande
stjäl kraft
av många
men vissa
har endast
det viktigaste
sann julglädje
kärlek och tid.


Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa