Vi närmar oss julen tillsammans med Covid-19. Frågan är hur vår relation kommer att utvecklas. Makthavarnas budskap är munskydd vid trängsel. Inte ens en liten slängkyss genom luften ska coronan få ge oss. Alla försök att komma oss nära ska bekämpas. Så vi fortsätter med avstånd, rena händer och vaccin. Det finns fortfarande hopp om att det sociala livet kan gå vidare om än haltande. Vi behöver inte springa fram genom pandemin. Det räcker att julens gemenskap blir bättre än förra året. Bara att ana ett slut på detta elände är en glädje. Men inte ens där är vi ännu. Vi håller andan och hoppas slippa det grannländerna nu genomgår. Hopp är vad vi har, inget annat.

Juleljus
Staden glittrar
i snötäckt mark
juleljus lyser
vita och röda
barn skriver
önskelistor
julsånger
förtränger
pandemin
en stund.Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa