Det fysiologiska åldrandet är oundvikligt. Hur snabbt det går påverkas av flera faktorer. Sakta men säkert minskar dock kroppens förmåga att orka bekämpa angrepp av sjukdom och smittor. Covid-19 har i första vågen därför drabbat de allra äldsta hårt. Motståndskraften behövde förstärkas för att rädda liv. Ett positivt besked i denna pandemi var därför världens förmåga att få fram vaccin. Aldrig tidigare har det gått så fort. Nu är många miljoner doser givna och erfarenheterna visar att en majoritet bör vaccineras. Både för sin egen säkerhet och för att bromsa smittan. Men även för att skydda personer som av olika skäl inte bör vaccineras. Dagens vinstlott är att det visat sig vara en fördel att ge olika vacciner. Vissa vaccinkombinationer ökar skyddet så doserna måste inte vara av samma fabrikat.

Antivaxxare
Mediakändisar
borta i väster
med pondus
pratar i radio
antivaxxare
trygga i sin tro
nu rapporteras
att flera tystnat
Covid-19 vann
över deras liv.Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa